Informace k osobní účasti žáků ve škole od 25. 5. 2020

07.05.2020 12:38

Otázky týkající se nástupu žáků do školy:

příloha_čestné_prohlášení.pdf (275206)

 

1. Bude Vaše dítě navštěvovat osobně školu od 25. 5. 2020?
ano ne

2. Budete mít zájem o oběd ze soukromé školní jídelny?
ano ne

3. Budete mít zájem, aby se Vaše dítě účastnilo odpoledních vzdělávacích aktivit?
ano ne

 


PŘEDBĚŽNÉ INFORMACE K OSOBNÍ ÚČASTI ŽÁKŮ VE ŠKOLE OD 25. 5. 2020
Vážení rodiče, milí žáci,
od 25. května je povolena osobní účast žáků na vzdělávacích aktivitách ve škole pro žáky I. stupně.
Vzdělávací aktivity budou probíhat na základě dodržení stanovených hygienických opatření:
Zákaz shromažďování osob před školou.
Vstup do budovy školy je umožněn pouze žákům, nikoliv doprovázejícím osobám.
Pedagogové odvedou žáky do tříd po skupinách, aby nedocházelo ke kontaktu mezi skupinami.
Všichni žáci i zaměstnanci školy nosí ve společných prostorách roušky.
Každý žák bude mít s sebou na den minimálně 2 roušky a sáček na uložení roušky.
Škola je oprávněna vymezit prostory, ve kterých se žáci mohou pohybovat.
Žák je povinen dodržovat stanovená hygienická pravidla; jejich opakované nedodržování, po prokazatelném upozornění zákonného zástupce žáka, je důvodem k nevpuštění žáka do školy, resp. k vyřazení žáka ze skupiny či přípravy.

Výuka bude probíhat ve skupinách do 15 žáků.
Prozatím počítáme s tím, že účast na vzdělávacích aktivitách bude probíhat v době od 8.00 do 15.30 s tím, že od 8.00 do 11. 35 bude probíhat výuka s třídními učiteli, poté skupinu převezme asistentka pedagoga nebo vychovatelka ŠD (pouze 1. - 3. třída).
Prostřednictví m Edupage popř. třídních učitelů Vám bude doručeno dotazníkové šetření, které prosíme neprodleně vyplnit, abychom měli předběžný přehled, kolik dětí od 25. 5. bude navštěvovat školu. Také jednáme se soukromou školní jídelnou paní Dostálové o možném zajištění oběda.
Před nástupem do školy každý žák musí předat vyplněné čestné prohlášení o bezinfekčnosti, viz příloha. Bez tohoto prohlášení nebude žákovi umožněn vstup do školy (pokud nemáte možnost si potvrzení vytisknout, můžete si ho vyzvednout ve škole vždy od 8.00 do 12.00 nebo první část doslova přepsat na papír).
Pokud bude žák přihlášen, je to závazné. V případě, že se na výuku nedostaví, je nezbytné ho neprodleně omluvit třídnímu učiteli/učitelce.
Informace budeme nadále doplňovat a upřesňovat.
Děkujeme za spolupráci
Vedení školy

 

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ  O NEEXISTENCI PŘÍZNAKŮ VIROVÉHO INFEKČNÍHO ONEMOCNĚNÍ 
Jméno a příjmení (dítěte/žáka/studenta/účastníka vzdělávání)  
 
…............................................................................................................................................................ 
 
datum narození: ................................................................................................................................... 
trvale bytem: …..................................................................................................................................... 
1. Prohlašuji, že se u výše uvedeného dítěte/žáka/studenta/účastníka vzdělávání neprojevují  a v posledních dvou týdnech neprojevily příznaky virového infekčního onemocnění (např. horečka, kašel, dušnost, náhlá ztráta chuti a čichu apod.). 
2. Prohlašuji, že jsem byl seznámen s vymezením osob s rizikovými faktory a s doporučením, abych zvážil tyto rizikové faktory při rozhodování o účasti na vzdělávacích aktivitách. 
V  ....................................... 
Dne  ................................... 
………………………………………………………………………………  Podpis zletilého žáka/studenta/účastníka vzdělávání nebo Podpis zákonného zástupce nezletilého 
  Osoby s rizikovými faktory 
Ministerstvo zdravotnictví stanovilo následující rizikové faktory:  1. Věk nad 65 let s přidruženými chronickými chorobami. 2. Chronické onemocnění plic (zahrnuje i středně závažné a závažné astma bronchiale) s dlouhodobou systémovou farmakologickou léčbou. 3. Onemocnění srdce a/nebo velkých cév s dlouhodobou systémovou farmakologickou léčbou např. hypertenze. 4. Porucha imunitního systému, např.  a) při imunosupresivní léčbě (steroidy, HIV apod.), b) při protinádorové léčbě, c) po transplantaci solidních orgánů a/nebo kostní dřeně, 5. Těžká obezita (BMI nad 40 kg/m2). 6. Farmakologicky léčený diabetes mellitus. 7. Chronické onemocnění ledvin vyžadující dočasnou nebo trvalou podporu/náhradu funkce ledvin (dialýza). 8. Onemocnění jater (primární nebo sekundární). 
Do rizikové skupiny patří osoba, která naplňuje alespoň jeden bod uvedený výše nebo pokud některý z bodů naplňuje jakákoliv osoba, která s ní žije ve společné domácnosti. příloha_čestné_prohlášení.pdf (275206)